MATERIELLKRAV

Det er viktig at bilder og filer som skal brukes til trykking holder høy kvalitet for at resultatet skal bli bra.

Bilder må ha en oppløsning på 300 dpi i størrelse 1:1. Vi kan ta i mot bilder i flere formater, men høyoppløselige jpg-, tif- og eps-format er å foretrekke. Gif-, pict- og png-format egner seg ikke for trykk, da de som oftest har for lav oppløsning og feil fargeinnhold.

Ved mottak av ferdig materiell foretrekker vi en trykklar pdf-fil i 300 dpi. Om det er store plakater eller roll-ups som skal produseres, kan man gå ned til rundt 150 dpi. 
Vi tar også i mot ”åpne” filer, dvs. Adobe Indesign-dokumenter. Pass da på at alle fonter og tilhørende filer/bilder legges ved. Ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger hjelp til dette.

Microsoft Word, PowerPoint og Excel egner seg i utgangspunktet ikke for trykksakproduksjon, fordi programmene komprimerer bilder og grafikk som blir satt inn i dokumentet (hvis du ikke selv har gjort om instillingene). Vi tar alikevel i mot denne type dokumenter, men må da ha en dialog på hva man kan forvente av kvalitet på trykksaken.

Hvis vi skal kunne ta i mot filer fra Microsoft Publisher må det genereres en trykkeklar pdf-fil først.

Trykksaker: Filen skal ha 3 mm utfall og skjæremerker.

Roll-ups måler 85×200 cm. når de er slått opp.  Filene må imidlertid være 85×220 cm., der de nederste 20 cm. forsvinner inn i rullen.  De nederste 20 cm. trenger derfor ikke noe motiv.  Videre må filen være i nettoformat uten utfall og skjæremerker.

FILOVERFØRINGSVERKTØY